24827187

Øreakupunktur

Auriculoterapi / øreakupunktur


Hvad er øreakupunktur?

Auriculo betyder øre på latin og terapi betyder behandling, og har været kendt helt tilbage fra den ægyptiske og græske oldtid.

Øret afspejler hele kroppen, og auriculoterapi er genopdaget og sat i system af den franske læge og ingeniør Paul Nogier fra Lyon i Frankrig, som efter en del års studier i 1950’erne fandt ud af, at der i ørerne, som det også er kendt fra den traditionelle kinesiske medicin, findes en “aftegning” af hele kroppen. Øreakupunktur er et microsystem, som benytter øret til at behandle hele kroppens ubalancer.

Hvert lille punkt i øret svarer til et område af kroppen. Når man ser mennesket i øret, skal man forestille sig en babykrop i fosterstilling med hovedet nedad. Alle kroppens indre/ydre organer, kirtler, skelet osv. har reflekser i øret, og ved nåle-, laser- eller el-stimulering af punkterne påvirkes kroppens funktioner.

Auriculoterapien blev i 1990 godkendt af WHO (Verdens Sundheds Organisation) som diagnostik- og behandlingsmiddel. Auriculoterapien er særlig anvendelig til at fjerne smerter af muskulær og/eller nervebetonet art, ligesom terapien kan være genopbyggende. For at opnå den størst mulige effekt, er det tilrådeligt kun at behandle et ting ad gangen.

Hvordan behandler man med øreakupunktur

Jeg benytter flere redskaber når jeg behandler med øreakupunktur og benytter mig af både den kinesiske og den franske øreakupunktur.

ASP-nåle – er små nåle der bliver siddende i øret 2-14 dage. De kan dækkes af et lille plaster, og der skal ikke tages særligt hensyn til dem, men dog være opmærksom på evt. infektion.
Engangs akupunkturnåle – er de samme der benyttes til akupunktur på kroppen, sidder i øret 25-35 min. mens man ligger på en briksen.
Øre-frø – er små plastre med et lille frø eller en metalkugle i midten. Disse skal masseres i løbet af dagen og benyttes til personer med nåleskræk eller til børn.
Jeg supplerer ofte almindelig akupunktur behandling med øreakupunktur for at forstærke behandlingen.Book online her

Seneste nyt fra Facebook

04. oktober 2022


Hvis du vil gøre noget godt for dig selv for at få et godt immunforsvar, så læs …

18. august 2022


Læseværdig ‼️‼️

02. juli 2022


Hydrogenterapi er så spændende, du er velkommen til at kontakte mig for at høre …